Kedves Látogató!


Kedves Látogató!

Üdvözlünk Téged a Salt & Shotgun oldalon. Ha esetleg az elnevezésből egy gasztronómiai és/vagy vadászati blogban reménykednél, sajnos ki kell ábrándítsunk. Viszont hasznos infókat találhatsz itt és itt. Kiindulásnak biztos megteszi.:)
Ha viszont a természetfeletti, a misztikum érdekel, nagyon is jó helyen jársz. Rengeteg hasonló oldal működik a témában, ezt tudjuk, de úgy gondoljuk a világháló elbír még egyet.:) Mi, készítők, igyekszünk minél izgalmasabbá és hátborzongatóbbá tenni a blogot, hogy sok érdekes dolgot találj és gyakran benézz hozzánk.

Üdvözlettel; a szerkesztők

Ui: Óhaj-sóhaj -> saltandshotgun67@gmail.com

2011. július 9., szombat

Boszorkányok márpedig vannak!

...És most nem a szomszédnénire gondolok elsősorban.
Manapság, a boszorkányok reneszánszukat élik. Nicole Kidmannek, Alyssa Milanonak és Hermionénak azonban semmi félnivalója nincs az inkvizíciótól. Sajnos nem volt ez mindig így... Ma, se szeri se száma a bűbájos boltoknak és a különböző boszorkányköröknek, akik időről-időre összegyűlnek egy kis erdei tisztáson és mindenféle gyógynövényeket égetve, kristályokat pakolászva énekelnek és táncolnak az oltár körül. Szerencséjük van. Néhány száz évvel korábban, ezért minimum megkínozták volna őket és elég sanszos, hogy végül akasztófán vagy máglyán fejezik be földi pályafutásukat.
E hónapban több bejegyzésünk foglalkozik a boszorkánysággal és mivel a Harry Potter széria is a napokban érte/éri el csúcspontját, Médiatár részlegünket, két témába vágó filmmel indítjuk.
Az első, a National Geographic Titkok a múltból sorozatának egyik epizódja, mely A boszorkányok pörölye címet viseli. Gondolom senkit nem lep meg, hogy a film, a Malleus Maleficarum-ról szól. A híres-neves könyvről, ami elindította a hisztériát, melynek nyomán sok tízezer nőt kínoztak és égettek halálra. Ki írta a könyvet? Mi volt a célja vele? Miért volt ekkora hatással az emberekre? Többek között, ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik megnézik a filmet.
A másik ajánlatunk e boszorkányos hónapban, a Legendák nyomában sorozat, boszorkányokról szóló része. Ebben, a boszorkányok eredetéről, a hozzájuk kapcsolódó hiedelmekről, babonákról, valamint a modernkori boszorkányságról tudhatunk meg többet.
Úgyhogy, nosza rajta!
Fogj egy békát, gyújts egy gyertyát, download aztán Play! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése