Kedves Látogató!


Kedves Látogató!

Üdvözlünk Téged a Salt & Shotgun oldalon. Ha esetleg az elnevezésből egy gasztronómiai és/vagy vadászati blogban reménykednél, sajnos ki kell ábrándítsunk. Viszont hasznos infókat találhatsz itt és itt. Kiindulásnak biztos megteszi.:)
Ha viszont a természetfeletti, a misztikum érdekel, nagyon is jó helyen jársz. Rengeteg hasonló oldal működik a témában, ezt tudjuk, de úgy gondoljuk a világháló elbír még egyet.:) Mi, készítők, igyekszünk minél izgalmasabbá és hátborzongatóbbá tenni a blogot, hogy sok érdekes dolgot találj és gyakran benézz hozzánk.

Üdvözlettel; a szerkesztők

Ui: Óhaj-sóhaj -> saltandshotgun67@gmail.com

2011. július 4., hétfő

Bár, általában a ködös Albiont tekintik szellemszempontból menő helynek, azért mi sem panaszkodhatunk. Ezen az oldalon olyan házakat, kastélyokat és egyéb helyeket mutatunk be, melyek igen kedveltek a hazai kísértetek körében...


Jánkmajtis, Válly - kastély


Kezdetnek, máris egy remek hely, amely ráadásul látogatókat is fogad. Így, a mindenre elszánt szellemvadászoknak nem kell azon törni a fejüket, hogy hogyan lógjanak be a tiltott területre. Mert nem tiltott. A Nyíregyházától 76 km-re fekvő Jánkmajtis, egyebek mellett, szellemkastélyáról is híres.




A klasszicista épületet Válly Lajos építtette az 1800-as évek elején, majd fia, János bővítette az 1870-es években. 1909-ben az egész falu leégett és vele együtt a kastély bal szárnya is. Az épület 1989 óta műemlék és 1998-ban került magánkézbe. Na és az ok, amiért ez a szép kis kúria felkerült a listánkra, a következő: Állítólag, a kastély látogatói furcsa, megmagyarázhatatlan jelenségek sorozatairól számolnak be. Éjszakánként felkapcsolódó lámpák, maguktól kinyíló ajtók, padlásról leszűrődő léptek hangjai, furcsa zajok... Sőt, egyesek a mai napig látni vélik a Válly család szellemeit. Ha valaki, saját maga szeretne meggyőződni ezen történések hitelességéről, ne habozzon! A kastély három szobája (egy földszinti és két emeleti), 10 fő elhelyezésére alkalmas. És akkor sem kell elkeserednünk, ha a sejtelmesen átlátszó családtagok nem mutatkoznak a kastélyban. Ez esetben, próbálkozzunk a természetvédelmi területté nyilvánított Jánki erdővel. Hiszen, a kísérteteknek sem árt olykor egy kis séta a fák között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése