Kedves Látogató!


Kedves Látogató!

Üdvözlünk Téged a Salt & Shotgun oldalon. Ha esetleg az elnevezésből egy gasztronómiai és/vagy vadászati blogban reménykednél, sajnos ki kell ábrándítsunk. Viszont hasznos infókat találhatsz itt és itt. Kiindulásnak biztos megteszi.:)
Ha viszont a természetfeletti, a misztikum érdekel, nagyon is jó helyen jársz. Rengeteg hasonló oldal működik a témában, ezt tudjuk, de úgy gondoljuk a világháló elbír még egyet.:) Mi, készítők, igyekszünk minél izgalmasabbá és hátborzongatóbbá tenni a blogot, hogy sok érdekes dolgot találj és gyakran benézz hozzánk.

Üdvözlettel; a szerkesztők

Ui: Óhaj-sóhaj -> saltandshotgun67@gmail.com

2011. július 4., hétfő

Az első...

Etyek - Kálvária-domb


2012 nyarán végre nekikezdhettünk első vadászatunknak. Sajnos a legtöbb valamire való helyet őrzik, csak engedéllyel, vagy pedig egyáltalán nem lehet bejutni. Sok jobbnál jobb helyszínt találtunk, ám kijárni egy belépési engedélyt nem egyszerű dolog és pláne nem megy egyik pillanatról a másikra.
Azonban nyár lévén úgy gondoltuk, megpróbálkozunk olyan szabadtéri célpontokkal ahová semmiféle engedélyre nincs szükségünk. Terveink között szerepelt a szegedi Boszorkány-sziget, a pákozdi csatamező és Szentkirályszabadja romos szellemvárosa. Azonban egy korábbi tapasztalatra alapozva végül az etyeki Kálvária-domb mellett döntöttünk. Évekkel ezelőtt egy ott készült képen felbukkant egy rejtélyes arc az egyik stáció oszlop mögül. Sajnos a felvétel nem maradt meg, de ez jó indokot adott nekünk egy második látogatásra.
Csupán néhány órát töltöttünk a helyszínen, a sötétségbe borult domb tetején, kamerával, diktafonnal és zseblámpával felszerelkezve. Több fényképet és EVP felvételt is készítettünk. Bánatunkra a felvételeken semmi szokatlanra nem bukkantunk, egészen addig, míg másnap a képeket elemezve fel nem tűnt valami.
A két kép néhány másodperc különbséggel készült, nagyjából ugyanabból a szögből. A kamera beállításain nem változtattunk, a lencséhez nem nyúltunk a két kép elkészítése közt eltelt rövid időben. A második képen furcsa, fehér, ködszerű képződmény húzódik végig a domb tetején magasló kereszt előtt, ami a korábban készített képen nem látszik. Hogy mi is ez azt mi sem tudjuk biztosan, ám köd nem volt és 32 fok melegben a leheletünk sem csaphatott be minket. (A kép bal szélén látható gömb minden bizonnyal csupán por.) A döntést vitára bocsájtjuk, jó elemzést kívánunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése