Kedves Látogató!


Kedves Látogató!

Üdvözlünk Téged a Salt & Shotgun oldalon. Ha esetleg az elnevezésből egy gasztronómiai és/vagy vadászati blogban reménykednél, sajnos ki kell ábrándítsunk. Viszont hasznos infókat találhatsz itt és itt. Kiindulásnak biztos megteszi.:)
Ha viszont a természetfeletti, a misztikum érdekel, nagyon is jó helyen jársz. Rengeteg hasonló oldal működik a témában, ezt tudjuk, de úgy gondoljuk a világháló elbír még egyet.:) Mi, készítők, igyekszünk minél izgalmasabbá és hátborzongatóbbá tenni a blogot, hogy sok érdekes dolgot találj és gyakran benézz hozzánk.

Üdvözlettel; a szerkesztők

Ui: Óhaj-sóhaj -> saltandshotgun67@gmail.com

2011. július 6., szerda

Mothman







"On a chilly, fall night in November 1966, two young couples drove into the TNT area north of Point Pleasant, West Virginia, when they realized they were not alone."

 
,, Egy hűvös, őszi éjszakán 1966 novemberében, a West Virginiában található Point Pleasant északi részén lévő TNT gyárnál két fiatal pár éppen leparkolt, amikor ráébredtek, hogy nincsenek egyedül. Amit azon az éjszakán láttak, minden idők egyik legnagyobb rejtélyévé nőtte ki magát, ezért alakult meg az ún. Molyember Szövetség. A rejtély olyan világméretű jelenséggé nőtte ki magát, melynek nyomán kíváncsi emberek milliói teszik fel kérdésüket: Mi is történt valójában? Mit is láttak valójában az emberek? Látta-e azóta valaki?
Még mindig megmozgatja a világ kíváncsiságát a A  Point Pleasanti Molyember rejtélye.”


A történet


1966 november 15-én éjszaka 5 fiatal, Roger és Linda Scarberry, Steve és Marry Malette valamint unokatestvérük, Lonnie Button egy még a második világháború idejéből hátramaradt TNT gyár területére húzódtak le kb. 15 km-re a West Virginiában található Point Pleasant városától. Egy régi generátorépület mögött két vörösen izzó fénypontot véltek látni. Elmondásuk szerint, a pontok egy hatalmas állat vörösen ragyogó szemei voltak. A lényt emberformájúnak, ám jóval magasabbnak írták le, közel két méteresnek, melynek hátából óriási szárnyak nőttek ki. A halálra rémült fiatalok a 62-es számú főútra hajtottak, közel 160 km/h-val haladtak, ám a  kriptid üldözőbe vette őket.
Elhagyva a főutat, a közeli, Point Pleasantbe vezető hídon meglátták; vélhetően ugyanazt a lényt mely korábban a nyomukban volt. A szerzet széttárta hatalmas szárnyait és a kocsi fölé repült, egészen a városhatárig követve a járművet. A rémült tinédzserek egyenesen a Mason County törvényszék épületéhez hajtottak, ahol előadták a történteket Millard Halstead rendőrfőnök-helyettesnek. A helyettes később így nyilatkozott az esettel kapcsolatban:


,, Ismertem ezeket a gyerekeket egész életükben. Sosem keveredtek bajba és azon az éjjelen valóban rémültek voltak. Komolyan vettem őket.”


A helyettes, Roger Scarberry kocsiját követve visszatért a fiatalokkal a régi Ordanance Művekhez, de a furcsa lénynek semmilyen nyomát nem látta.
Ugyanakkor egyes források szerint az éjszaka további részében a Scarberry házban poltergeist tevékenységet tapasztaltak és többször is látták a lényt.
Newell Partridge, helybeli mezőgazdász is furcsa jelenségeket tapasztalt. Televíziója azon az éjjelen meghibásodott, azonban az interferencia, mely megzavarta az adást meglehetősen szokatlannak tűnt. Ugyanekkor Partridge kutyája, Bandita égtelen ugatásba kezdett. A férfi egy elemlámpával lépett ki a házból és megrökönyödve látta, hogy a kutya, a háztól kb. 45-50 m-re egy hatalmas méretű, vörösen izzó szemű lény körül köröz. Miután hiába hívta az állatot, Partridge ijedtében úgy döntött, visszamegy a házba a puskájáért. Azonban olyannyira megrémült, hogy hajnalig nem mert kijönni a házból. Bandita eltűnt, ahogyan a lény is, melynek semmiféle nyoma nem maradt.
Azonban a kocsiban ülő fiatalok állítása szerint a lény hídon való megjelenésekor, a hídon egy kutya tetemét látták heverni, mely korábban nem volt ott. Partridge úgy véli, hogy Bandita tetemét láthatták.


A következő nap


November 16-n felfegyverzett városiak egy kisebb csoportja átkutatta a TNT gyár területét, a Molyember nyomait kutatva.
Ugyanezen a napon Mr és Mrs Wamsley, csecsemő lányával Teenaval, valamint Mrs Benett-tel barátaikhoz igyekeztek kocsival. Thomasék a TNT gyárhoz közel fekvő, egykor dinamit tárolására használt betonkúpok, ún. igluk szomszédságában álló kis házban laktak. A látogatók éppen visszafelé igyekeztek a kocsihoz , amikor a jármű mögött megjelent a lény. Mrs Benett elmondása alapján úgy tűnt, mintha a földön feküdt volna és onnan emelkedett  volna fel. A nő leírása szerint óriási, szürkés teremtmény volt vörösen izzó szemekkel. Mialatt Wamsey a rendőrséget riasztotta, a lény megállt a tornácon és az ablakon keresztül bámulta a házban rettegő embereket.


November 24


Ezen a napon 4-n vélték látni a lényt, amint átrepül a TNT gyár területe felett.


November 25


Thomas Ury rémülten rohant a Point Pleasantben található serifirodába, hogy bejelentse, miközben a város felé autózott a 62-es főúton, az út mentén elterülő földön egy lényt vélt látni, melynek vörös szemei voltak. A teremtmény kitárta szárnyait, majd elrepült.


November 27


Vasárnap a 18 éves Connie Carpenter a templomból hazafelé tartva Point Pleasant és New Haven között egy emberformájú, szürke, kb. 2 méter magas lényt vélt látni, melynek szemei vörösen ragyogtak. A hátán lévő szárnyait kitárta, fesztávolságuk a 2,5-3 métert is elérte. A kriptid ezt követően, anélkül, hogy szárnyait mozgatta volna, felemelkedett a földről majd egyenesen a kocsi felé repült, megakadályozva, hogy a nő beindítsa azt. Carpenter bevallása szerint a lény vörös szemei szinte hipnotikus hatással voltak rá.
1967-ben még több alkalommal jelentették, hogy látni vélték a Molyembert.


Silver Bridge


1967 december 15-n a Silver Bridge, mely 1928 óta állt, az esti órákban leszakadt. Az eset 46 ember életét követelte. Az alumínium festéséről elnevezett láncszerkezetes híd mely Point Pleasant valamint Gallipolis városokat kötötte össze, a későbbi nyomozás alapján egyetlen gyári hibás elem miatt szakadt le.
A Silver Bridge-nél töténtek nyomán szárnyra kapott legenda szerint a Molyemberek minden nagyobb katasztrófa előtt feltűnnek, hogy megpróbálják az érintettek tudomására hozni az elkövetkező eseményeket. Ezt az elképzelést az is alátámasztani látszik, hogy a híd összeomlását követően többé nem látták a Molyembert Point Pleasant-ben.
A városban azonban minden évben Molyember-fesztivált tartanak valamint egy a lényt ábrázoló szobrot is emeltek a történtek emlékére.

Mi a Molyember?


Az évek során a legkülönbözőbb kutatók, kíváncsi laikusok próbáltak rájönni, mi is a Molyember valójában. A teóriák rendkívül sokfélék kezdve a tévesen azonosított bagolyoktól, darvaktól egészen a híd csücskére akadt szemeteszsákig.
A Molyember leírása rendkívül sokféle. Általában olyan kriptid (Észlelések alapján létezőnek vélt kreatúra, amit azonban természettudományos módszerekkel még nem azonosítottak, létezése tudományosan nem alátámasztott.) melyet emberszerűnek, ám az átlag embernél nagyobb termetűnek írnak le. Jellemzője a vörösen ragyogó szem és a hatalmas szárnyak, némely esetben a fej hiányzik, szemei a mellkasában helyezkednek el.
A Molyember – Mothman elnevezés a Batman című tv-s sorozatból fakad.


Ajánlott irodalom


John Keel író 1975-ben jelentette meg a Mothman Prophecies, azaz magyarul Molyember próféciák című könyvét mely a Point Pleasantban történteket valamint ezen túlmenően a Molyember további vélt felbukkanásait is feldolgozza.
John Keel könyve nyomán 2000-ben készült el a Mothman Prophecies - Megszólít az éjszaka (Egyik személyes kedvencem.) című film. Richard Gere és Laura Linney főszereplésével. Érdemes megnézni.


Végezetül néhány kép:



A Molyembert ábrázoló szobor Point Pleasantben.


 A híd csúcsán valami szokatlan látható, talán a Molyember?


Az egykori Silver Bridge az 1967 december 15-n bekövetkezett tragédia után.


Turisták által a Point Pleasant közelében található TNT gyárhoz tartozó beton-iglu belsejében készített kép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése