Kedves Látogató!


Kedves Látogató!

Üdvözlünk Téged a Salt & Shotgun oldalon. Ha esetleg az elnevezésből egy gasztronómiai és/vagy vadászati blogban reménykednél, sajnos ki kell ábrándítsunk. Viszont hasznos infókat találhatsz itt és itt. Kiindulásnak biztos megteszi.:)
Ha viszont a természetfeletti, a misztikum érdekel, nagyon is jó helyen jársz. Rengeteg hasonló oldal működik a témában, ezt tudjuk, de úgy gondoljuk a világháló elbír még egyet.:) Mi, készítők, igyekszünk minél izgalmasabbá és hátborzongatóbbá tenni a blogot, hogy sok érdekes dolgot találj és gyakran benézz hozzánk.

Üdvözlettel; a szerkesztők

Ui: Óhaj-sóhaj -> saltandshotgun67@gmail.com

2011. július 4., hétfő

A Myrtles birtok Chloe-ja

A birtok körül keringő számos legenda közül a leghíresebb egy Chloe nevű fekete rabszolgához kötődik.
A történet 1817-ben kezdődik, amikor Sarah Mathilda és a birtok akkori tulajdonosa Clark Woodruff házasságot kötöttek. Nem sokkal később két lánygyermekük született. Sarah Mathilda még ugyanebben az évben, ismét teherbe esett a család harmadik gyermekével. Ez az esemény adott alapot annak a legendának, mely a mai napig az egyik legjelentősebb kísértetjárásnak szolgáltat alapot a Myrtes birtok történetében.
Míg felesége harmadik gyermeküket várta, állítások szerint Clark Woodruff viszonyt kezdett a birtokon szolgáló rabszolganők egyikével, akit Chole-nak hívtak. A lány nem hajlott a viszonyra, így a férfi egy másik szolgálót választott helyette.
Chloe azoban attól rettegett, hogy mivel visszautasította a férfit, az bűntetésből a földekre küldi majd dolgozni. Ezekben az időkben a földeken végzett munka volt a leginkább megerőltető. kiváltképp egy nő számára.
A történet szerint Chole egy nap, egy a gazda és a szolgabíró közti beszélgetést próbált kihallgatni, hogy megtudja, vajon mi lesz a sorsa. Azonban hallgatózáson kapták és a bíró javaslatára levágták egyik fülét, ezzel statuálva példát a többi szolga előtt. Chloe ezt követően egy zöld színű turbánnal igyekezett eltakarni a szörnyű sebhelyet amit a kés hagyott maga után.
Az események ezek után nem tisztázottak. Egyes történetek szerint a család nem sokkal ezután sárgalázban szenvedett. A bíró parancsára pedig Chloe volt az akinek ismét talpra kellett őket állítani ahhoz, hogy elkerülje a további munkát a földeken. 
Más verzió szerint Chole bosszújában az idősebbik lánygyermek születésnapjára készülő tortába a cukor és liszt közé, porrá őrült leander virágot kevert. Az este folyamán a család tagjai szörnyű rosszullétektől szenvedtek. Chloe, mintha mit sem tudna a betegség okáról, kiszolgálta a családot. Azonban a két lány valamint várandós édesanyjuk elegendőt evett a süteményből ahhoz, hogy életüket veszítsék, a családfő viszont életben maradt.
A többi szolgáló, tudva a mérgezésről attól tartott, hogy a gazdájuk őket is megbűnteti, ezért egy éjjel kirángatták Chole-t az ágyából és felakaszották egy közeli fára. A testét csak jóval később vágták le, majd köveket kötve rá, a folyóba dobták. 
Woodruff családja elvesztése okán érzett bánatában lezáratta a gyermekek étkezőjét és többé nem használták azt a szobát, egészen a férfi néhány évvel később bekövetkezett haláláig.
Napjainkban ez a szoba játékszobaként működik.
A fent említett történetet nem támasztájk alá bizonyítékok, sőt több történelmi feljegyzés kimondottan ellent mond neki. Többek közt az is, hogy Chloe nevű szolgáló létezéséről nincs feljegyezés.(Bár véleményem szerint ez semmire nem bizonyíték.) Ezen felül feljegyzés támasztja alá, hogy Sarah Matilda sárgalázban hunyt el 1823-ban. Két gyermeke (egy fiú és egy lány) mindössze egy évvel később haltak meg, arra nincs bizonyíték, hogy halálukat mérgezett étel okozta volna.(Bár a két gyermek halálának időpontjáról és okáról nincs feljegyzés.) A házaspár harmadik gyermeke (Sarah Matilda tehát nem halhatott meg terhessége idején) Octavia férjhez ment, hosszú életet élt. Woodruff élete vége felé lányával és vejével élt egészen haláláig.
Mindazon által az évek során sokan látták Chloe alakját a ház körül. Éjszakánként gyakran feltűnik a házban jellegzetes zöld turbánjában és néha egy-egy lakó arra ébred az éj közepén, hogy Chloe bámul rá az ágy végéből.
Íme egy a házról készült legendássá vált kép, melyen állítólag Chloe alakja látható, jellegzetes turbánjában a két épület közt.




,,Come on baby light my fire...!"

Az alábbi fotó az egyik leghíresebb, újabban hamisnak mondott szellemfotó.
A képet az angliai Shropshireben, Wem városában készítette Tony O'Rahilly, helyi lakos 1995 november 19-én. Ezen az estén Wem-i városháza épülete egy tűzeset következtében porig égett. O'Rahilly a fotót az utca túloldaláról készítette egy 200 mm-es telephoto lencsével.



A történet:

1995 november 19-én a Wem Városháza kigyulladt. A tűzoltók szerint haszontalan lett volna küzdeni a tűzzel, így az épület végül porig égett a nézelődők, köztük Tony szeme láttára, aki csak később fedezte fel az esemény során a fekete-fehér filmre rögzített képet. Sem a tűzoltók, sem pedig Tony nem látta a képen feltűnő kislányt azon a végzetes napon. Senki sem látta. A városi feljegyzések közt kutatva rábukkantak egy hasonló tűzesetre, mely 1677-ben történt egy akkoriban a közleben álló épületben, és amelyet egy 14 éves kislány okozott, aki óvatlanul bánt egy égő gyertyával. A kislányt Jane Churmnek hívták. Aki aznap életét vesztette a tűzben azon a napon életre kelltve a városi legendát, miszerint a szelleme továbbra is feltűnt néha az épületben.
Dr Vernon Harrison fotográfiai szakértő és a Királyi Fotográfiai Akadémia volt elnőke szerint a kép hiteles. Megvizsgálta mind az előhívott képet, mind a negatívot és állítása szerint nincs szó duplaelőhívásról sem pedig összevágott képekről. Bár véleménye szerint a képen látható arc nem más mint a fény és árnyék csalóka játéka.
A képet azóta többször is górcső alá vették különböző műsorokban, próbálva hétköznapi magyarázatot találni a jelenségre, nem utolsó sorban pedig bebizonyítani, hogy a kép nem lehet más, csakis hamisítvány és a képet készítő O'Rahilly-t csalónak beállítani. Fontos azonban megjegyezni, hogy a negatív vizsgálatára ezek egyikében sem fordítottak energiát. A legújabb teóriák azonban megcáfolni látszanak a kép eredetiségét. Ám kegyeleti okokból - hiszen Tony O'Rahilly 2005-ben sajnálatos módon elhunyt - csak finoman mernek fogalmazni.



Íme az egyik magyarázat, mely szerint a kép hamis, és amely teória alapja egy a városról készült 1922-es levelezőlap (Bár be kell valljam, ez még az én eredetiségbe vetett hitemet is erősen megrengeti.

Lépcső a menyországba?



Rendkívül közismert a következő kép, melyet 1966-ban készített a nyugalmazott tiszteletes Ralph Hardy. A fotó az angliai Greenwichben található National Museum, azaz Nemzeti Múzeumún. Queen's House szekciójában készült és a csodálatosan díszített ún tulipános lépcsőt hivatott megörökíteni. Azonban a fotón egy elmosódott alak látható, aki hosszú fehér lepelben igyekszik megmászni a lépcsőfokokat, mindkét kezével erősen markolva a korlátot.
Szakértők, többek közt a Kodak emberi is megvizsgálták, mind az előhívott képet, mind a negatívot. Véleményük szerint a képet nem módosították.
Többen láttak a lépcső közelében elmosódott alakokat, sőt gyakran hallhatóak megmagyarázhatatlan forrásból érkező léptek zajai is.

A barna hölgy



A híres fotó-t 1936-ban készítették az angliai Norfolkban álló Raynham Hallban.
A méltán híres és közismert fotót szokás a ,, barna hölgy" portréjaként is emlegetni.
A ,,barna hölgy" nem más, mint Lady Dorothy Townshend, aki Raynham második vikomtjának, Charles Townshendnek volt a felesége. A történet szerint Lady Dorothy korábban Lord Wharton cselédje volt. Charles arra gyanakodott, hogy felesége hűtlen hozzá. Bár a hivatalos feljegyzések szerint Lady Dorothy 1726-ban hunyt el, sokan úgy véli, hogy a temetés, csak átverés volt és Charles egészen Dorothy haláláig bezárva tartotta a nőt a ház egy eldugott sarkában lévő szobában.



,,...és a tenger kiadá a halottakat, akik őbenne voltak..."
Jelenések könyve 20. fejezet 0. vers



1924-ben az S.S. Watertown nevű tankerhajó fedélzetén két matróz vesztette életét egy tragikus gázszivárgás okozta baleset következtében, mikor az egyik teherszállításra szolgáló ciszternát tisztították. James Courtney-t és Michael Meehan-t a Mexikói-öböl partjainál temették, szokás szerint a tengerbe 1924 december 4-én. A hajó New Yorkból indult és a Panama csatorna felé tartott.
December 5-én az elsőtiszt jelentette, hogy a hajó bal oldalán a tengerben két arc jelent meg. Courtney és Meehan arca. Az elkövetkező néhány napban a hajó legénységeének tagjai közül többen is szemtanúi voltak a jelenségnek, többek közt a hajó kapitánya.
Miután a tanker New Orleansban kikötött, a kapitány jelentette az esetet a feletteseinek. A reakció az volt, hogy próbáljanak meg fényképet készíteni az arcokól. Így Keith Tracy kapitány vásárolt egy fényképezőgépet.
Miután a hajó tovább indult, az arcok hamarosan újra megjelentek a hajó bal oldalán. A gépet a hajókorláthoz erősítve Tracy 6 képet készített róluk.
A kamerát egészen addig nem mozdították el, míg a hajó ki nem kötött New York-ban. Az előhívás után, kiderült, hogy a 6 kép közül 5-ön semmi sem látszik, azonban a 6-odikon jól kivehető a két arc.
Az arcokat egészen addig látni vélték a hajó mellett, míg a tanker legénységét le nem váltották.
Az eredeti filmtekercset sosem találták meg, ugyanakkor arra sincs bizonyíték, hogy a kép hamis lenne.

Amityville

Az az Ocean Avenue 112 szám alatt az Amityville-i folyó partján áll Amerika egyik legismertebb kísértetjárta háza.
1974 november 13-a hajnalán az ifjabb Ronald DeFeo különös kegyetlenséggel meggyilkolta szüleit valamint négy testvérét. Állítása szerint a gyilkosságok elkövetésére a pincéből kiszűrődő hangok késztették.
A történet részletes változatát megtalálod a Szellemjárás külföldön fül alatt.
A házban többször is végeztek szellemvadászatot, ördögűzést stb. Egy alkalommal infrakamerákat állítottak fel az épület több pontján. A második emeleti lépcsőfordulóban álló kamera, mely a főháló és az egykoron a fiúk szobájaként funkcionáló háló ajtaját hivatott felvenni, a következő képet rögzítette az éjszaka folyamán: 



A kép azóta igencsak híressé vált. Állítólag John vagy Marc DeFeo szelleme tekint a kamerába, hideg, üres fehéren világító szemekkel. A kép úgy tűnik nem hamis és nem találtak a folyosó azon szakaszán olyan tágyat ami megtévesztő lehetne.
A képen azonban nem az egyértelműen kivehető gyermekarc tűnik fel egyedül. A két háló ajtajában is kivehetünk egy-egy démoni arcot.

       

Oroszországból szeretettel


A videót orosz fiatalok készítették autókázás közben. A felvétel mobiltelefonnal készült, így a minősége meglehetősen rossz, ám 25 másodpercnél tisztán látható egy fehér ruhás női alak az út szélén. Hátborzongató.

 


A Greencastle-i rózsaszín hölgy

 Greencastle (Indiana) külvárosában található egy elhagyatott kúria. A szellemvadászok által igen kedvelt hely. A leghíresebb itt készült fotó bejárta a világot. A képen, a ház egyik ablakában egy rózsaszín fényárban úszó, ám jól kivehető, kissé ijesztő nőalak látszik. A videóban arról is szó esik, hogy szinte teljesen kizárható, hogy csalás vagy érzéki csalódás áldozatai lennénk.




Skeletor avagy valami bűzlik Angliában

 2003. december 19-én, Anglia egyik leginkább kísértetjárta helyén a londoni Hampton Court Palace-ban egy biztonsági kamera rögzítette ezt a felvételt, melyen egy VIII. Henrik korabeli ruházatba öltözött férfi kinyitja az egyik tűzvédelmi ajtót. Az ajtóhoz érve nem találtak semmilyen magyarázatot, azonban a biztonsági felvételeken megpillantották ezt az alakot. Félelmetes jelenség, ahogy kinyitja és becsukja az ajtót. A személyzet az alakot ,,Skeletor"-nak nevezte el. A Hampton Court Palace-ról érdekes információkat találhatsz a Kísértetjárta helyek külföldön részlegben a főoldalon.

 


Fan for life?


Glen Davis egy elhagyatott bányászvároska. A Widland nevű rockegyüttes ezt a helyet választotta egyik klipjük forgatásához. Azonban úgy tűnik, nem voltak egyedül. Bár mindannyian esküsznek rá, hogy senki sem tartózkodott ott rajtuk kívül, főleg nem a háttérben, a klip egyik részletén jól kivehető egy  a betonoszlopok közt álló férfialak. Az alak arca elmosódott és úgy tűnik, mintha a feje a testétől külön állna. Egyes elméletek szerint a férfi egy balesetben életét vesztett bányász vagy talán a városka öngyilkosságot elkövetett lelkésze lehet.


 


A zongorista


 


A videóban egy öreg templomba merészkedik két vállalkozó kedvű, ám hirtelen valaki más is feltűnik a zongoránál. Bár egyértelműen nem igazi, szerintem ügyesen megcsinált kisfilm. Jó szórakozást.



Három férfi és egy bébi nameg egy szellem 

(Vagy mégsem?)

Az egyik legkedvesebb és felhőtlen szórakozást nyújtó családi film amit minden alkalommal örömmel nézek meg, ahányszor csak egy-egy tv csatorna a műsorára tűzi, nem más mint a Három férfi és egy bébi.  De nem csak a film poénjai csalnak nevetést az arcomra, hanem a feltételezés, miszerint a film egyik jelenetében egy szellem látható.:)  Sokszor, mikor a film szóba kerül, ez az első reakció. ,,Tudod, hogy abban van egy szellem?" Ilyenkor mindig elmosolyodom és a tájékozottság adta önbizalommal adom elő a saját verziómat.  1987-ben Ted Danson, Steve Guttenberg és Tom Selleck főszereplésével készült családi mozi. A történet nem sokkal a film kazettán való megjelenése után kezdődött. Hamarosan napvilágot láttak olyan pletykák, miszerint a filmben egy kisfiú szelleme bukkan fel. Állítólag abban a jelenetben látható, melyben Jack (Ted Danson) végső kétségbeesésében áthívja az édesanyját, hogy segítsen neki a babával.  Természetesen, mint minden történet ez is szépen kinőtte magát egyre több és egyre szörnyebb részlettel gazdagodva.  A mendemondák szerint a lakásban, ahol a filmet forgatták, nem sokkal korábban egy kilenc éves fiú öngyilkosságot követett el az apja pisztolyával. A szülők ezután eladták a lakást, ahol nem sokkal később megkezdődött a forgatás. A történet aztán tovább éleződött, olyan elemekkel bővült, mint a fiú anyja, aki végül teljesen összeomlott idegileg és élete hátralévő részét kénytelen elmegyógyintézetben tölteni...  Természetesen ebből egyetlen szó sem igaz.  Az egészet maga a stúdió kreálta, mikor a vágás során felfedeztek egy jelenetet, melyben úgy látszik mintha, egy szellem tűnne fel a háttérben. Jellemző, hogy az ezt konkrétan cáfoló jelenet végül nem került bele a filmbe, csupán extraként tekinthető meg. Természetesen a felhajtás jól jött a stúdiónak, hiszen megfelelően nagy hírverést csinált a folytatásnak.  Lássuk akkor a tényeket:  1. A lakás története: A film belső jeleneteit a Torontoban található stúdióban felépített lakásban forgatták, nem valódi lakásban.  2. A fiú szelleme: A jelenetben, a háttérben valójában nem mást látunk, mint egy majdnem életnagyságú keménypapír figurát, mely Ted Dansont ábrázolja szmokingban és cilinderben. Mint tudjuk Jack, a Danson által alakított karakter egy színész, mellesleg önimádó.:) A kivágott jelenetben tökéletesen látszik a figura, amint ugyanabban az ablakban áll, mint az állítólagos ,,szellemes" jelenetben. Ha jól megnézzük - sőt elég felületesen rápillantani is - láthatjuk, hogy a két alak egy és ugyanaz.




Íme a kép, melyen állítólag a fiú szelleme látszik.



Íme a film ominózus jelenete.


És íme a kivágott jelenet, mely egyértelművé teszi, hogy miről van vagy inkább miről nincs szó.:)



Szellem a pubban



Egy cumbriai Pubban sejtelmes alakot rögzített a biztonsági kamera.





A felvétel Japánban egy Okinaván található kilátóhelyen történt. A sziklaszirt igen kedvelt a turisták és az öngyilkosok körében egyaránt. Hogy kit, mit látunk a videón, azt mindenki döntse el maga, minden esetre elég furcsa.




Ebben a hónapban egy meglehetősen közismert képet választottunk. A fotó vészjósló e-mail formájában bejárta a világot. A történet szerint a kép egy balesetet szenvedett fiút ábrázol kórházi ágyában. A nő az ágy alatt természetesen nem egy bujkáló beteg. Az e-mail szerint, ha valaki megkapja ezt a képet és nem küldi tovább a képen látható lány még azon a éjjelen eljön érte. Vigyázz! Akár a szomszédot is megszállhatja!:D A kép természetesen csalás. Japán munka...hiába ők igazán kedvelik az efféléket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése